Praktijk voor lichaamswerk

Rebalancing, Feldenkrais, Trager, Bindweefselmassage en Kleurenlichttherapie

Hilda van Stee

Hilda van Stee

In 1994 kwam ik in contact met Rebalancing. Ik zal de ervaring van die
eerste sessie nooit meer vergeten. Ik voelde dat ik voor het eerst in mijn
leven echt contact maakte met mijn lichaam. De intimiteit die ik altijd buiten
mij had gezocht bleek zo dicht bij me te zijn. Het voelde als thuiskomen.

Na jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt te hebben besloot ik de Rebalancing-
opleiding te volgen. De burnout waar ik mee worstelde loste op, de chronische
pijnklachten in mijn lichaam werden minder, mijn lijf werd beweeglijker en soepeler.
Mijn denken werd minder ingewikkeld. Ik werd vriendelijker en liefdevoller voor
mezelf en voor anderen.

Gegrepen door het enthousiasme over wat lichaamswerk voor mezelf en voor anderen deed trainde ik me ook in diverse andere vormen van lichaamwerk. Ik volgde de driejarige Feldenkrais training, de opleiding voor Trager practitioner, diverse workshops bindweefselmassage en Samassati kleurenlichttherapie.

Wezenlijk in contact zijn met mezelf en met de ander is mijn diepste streven. Het is die levendige, steeds nieuwe en verrassende ontmoeting die ik als lichaamswerker kan beleven.

Vanaf 2000 wordt mijn werk gedragen door de Tibetaanse Boeddhistische levensfilosofie. Een filosofie waarin meditatie, respect, acceptatie, liefde en mededogen voor alle levende wezens centraal staat. Sinds die tijd volg ik de school van Rigpa onder leiding van Sogyal Rinpoche (o.a. auteur van het ‘Boek van Leven en Sterven’).

www.rebalancing-zutphen.nl