Praktijk voor lichaamswerk

Rebalancing, Feldenkrais, Trager, Bindweefselmassage en Kleurenlichttherapie

Hilda van Stee

Feldenkrais

 

‘de beste beweging die je kunt maken’

“Als je weet wat je doet, kun je doen wat je wilt”.

Je ademt, zit, staat, loopt. Je bent de hele dag aan het bewegen. Maar weet je ook hoe je dat doet?
In beslag genomen en afgeleid door drukte, zorgen, pijn… zijn we nauwelijks bewust van de manier waarop we iets doen.

Als we kijken naar kinderen weten we dat bewegen moeiteloos en plezierig kan zijn. In de loop van de jaren verliezen we vaak een deel van die soepelheid en gaat onze beweeglijkheid achteruit. Maar zelfs tot op hoge leeftijd zijn we in staat om nieuwe mogelijkheden van bewegen te ontdekken en te gebruiken.

 

De leermethode Feldenkrais biedt je een proces van ontdekken van hoe je beweegt. Geen pasklare oplossingen maar wel het aanreiken van omstandigheden waarbinnen je zelf kan ervaren, zelf kan leren. Dit leren kan zowel in groepsverband als individueel. Het resultaat is een betere samenwerking van de verschillende delen van je lichaam en een verandering in de kwaliteit van bewegen. Bewegingspatronen worden duidelijk en daardoor ontstaat de mogelijkheid tot verandering.

 

De variatiemogelijkheden binnen de persoonlijke lessen zijn oneindig. Je gaat op onderzoek, een beweging steeds anders maken, het tempo wijzigen of het aanpassen van de positie waaruit wordt gewerkt. Dit maakt een les interessant voor werkelijk iedereen.

 

Nieuwsgierig? Download hier een Feldenkraisles

Kijk een youtube film over Feldenkrais